Boegbeeld van 2Security is directeur Samir Bourekba.
Met ruim 80 partijen in internationaal kickboksen en20160206053102 MMA onder zijn band – hij ‘schopte’ het tot meervoudig Nederlands en internationaal kampioen en zelfs tot wereldkampioen bij de veteranen (WFCA) – heeft Samir Bourekba tevens meer dan twintig jaar ervaring als beveiliger. Was en is actief in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Belgie, als persoonsbeveiliger in nog veel meer landen. Spreekt Nederlands, Frans, Engels en Duits. 

 

 


 

Nauwkeurige inschatting

samir-bourekba-maroko

Als horecaportier werkt(e) de zwaargewichtvechter in een groot aantal, zeer uiteenlopende en roemrijke zaken. Om een paar te noemen: de destijds razend populaire Baja Beach Club in Rotterdam, het unieke Crazy Pianos in Scheveningen en de populaire The Harbour Club Café in Amsterdam. Maar ook Le Pacha Club in Versailles en De Zwetser in Emmen. “Elke horecazaak is anders, vergt een andere aanpak,” put Samir uit ervaring. Dus als wij ergens beginnen, maken we eerst een nauwkeurige inschatting van de situatie. Spreken uitgebreid met de eigenaar, het personeel, zelfs met vaste klanten als we dat nodig vinden. Als er vaste groepen de zaak bezoeken gaan we ook met hen in gesprek. En natuurlijk benaderen we de politie, want alles staat of valt met een goede samenwerking. Er moet wederzijds vertrouwen zijn, dat is een voorwaarde.”

 

 


 

Respect

 

“Een portier is vaak de eerste schakel in de kennismaking van een klant met een horecagelegenheid. En de laatste, als hij naar huis gaat. Daar moet je jezelf altijd bewust van zijn, dat weten al mijn mensen. Beleefd zijn, respectvol maar heel duidelijk. Echt aanwezig zijn, maar niet al te nadrukkelijk. Een bezoeker moet zich veilig voelen, weten waar de grenzen liggen van wat kan en wat niet kan. Daar voelt iedereen zich goed bij.”

 


Evenementen

 

Die aanpak geldt ook voor evenementen. “Elk evenement is maatwerk. Of het nou een houseparty is, een vechtsportgala of groot concert. Ook hier geldt: je moet van begin tot eind gefocust zijn.”

Qua aantallen beveiligers die worden ingezet zijn er eigenlijk geen maxima, terwijl deskundigheid wordt gegarandeerd. Samir Bourekba: “door de jaren heen bouw je een database op van jongens – en meisjes – die het in de vingers hebben. Er staat altijd een team, mensen die op elkaar kunnen bouwen.”

 


 

 

Voorbereiding projecten

Met een goede voorbereiding is heel veel onrust, dreiging of escaleren te voorkomen. 2Security bereidt ieder evenement, horeca-activiteit/portierswerk (uiteraard zowel binnen als buiten de locaties) en persoons- of gezinsbeveiliging

nauwkeurig voor. Onze Rijkserkende opleiding is daar natuurlijk bij van groot belang. Iedere beveiliger heeft zijn vakdiploma’s en is uitvoerig gescreend. Maar nog veel belangrijker is de door 2Security in de praktijk opgedane ervaring. Op een enorm breed scala aan beveiligingsactiviteiten.Dat geldt voor een housefeest met 5.000 bezoekers, een vechtsportevenement met 20.000 toeschouwers en een VIP-gedeelte, een festival in de open lucht met 60.000bezoekers maar ook voor een dorpskermis, bruin café met 150 klanten of een super de luxe nachtclub annex discotheek.

 


 

 

Beveiligingsplan

In samenwerking met betrokken partijen als organisatoren van evenementen, eigenaren van horecazaken en voor de beveiliging van V.I.P.’s verantwoordelijke functionarissen, maar ook eventueel gemeente en politie, kan 2Security een beveiligingsplan opstellen. Daar komen alle eisen en maatregelen voor een afdoende beveiliging in naar voren.

Zoals:

Organisator en contactgegevens

 • Aard evenement
 • Locatie
 • Plattegrond
 • Programma
 • Bezoekers: aantallen, kwalificering, enz.
 • VIP’S: aantallen, kwalificering, enz.
 • Voorzieningen

Afspraken met:

 • Gemeente
 • Politie
 • Brandweer
 • GHOR
 • Organisatiestructuur
 • Communicatiestructuur

Het duidelijk hebben van de afspraken, onderling en met de betrokken partijen, voorkomt veel problemen op een evenement zelf en achteraf. Onze opdrachtgevers kunnen daar op vertrouwen. 2Security is het niet anders gewend.Proportionaliteit

Een sleutelbegrip in de beveiliging. Uitgangspunt is altijd het voorkomen van conflicten en escalaties, maar als het een keer ‘fout’ gaat moet de beveiliging doortastend ingrijpen. Maar wel op een manier die in verhouding staat tot de dreiging en de aard van het incident. En die niet onnodig letsel veroorzaakt bij de ‘andere’partij.Dit ‘proportionele’ ingrijpen leert een beveiliger vooral in de praktijk. En daar komt de grote ervaring van 2Security weer uitstekend van pas. Onze beveiligers, metverschillende ethnische achtergronden, spreken hun talen en staan hun mannetje (en vrouwtje ..).

Een beveiliger van 2Security staat voor zijn zaak, letterlijk en figuurlijk.